Program jest stworzony od podstaw dla osób na różnych stanowiskach branży Jakościowej.
Chcesz wprowadzić jednakowe standardy pracy przy wdrożeniu systemu HACCP. Chcesz rozwijać kompetencje zarządzania jakością
z uwzględnieniem bezpieczeństwa żywności na zasadach HACCP. Jak również dla tych, którzy chcą wdrożyć i utrzymać system HACCP w organizacji.
Odpowiadasz w organizacji za utrzymanie systemu HACCP lub chcesz to kiedyś robić? Naucz się przeprowadzać analizę ryzyka wg najlepszych praktyk. Szkolenie skierowane jest do osób zainteresowanych uzyskaniem kwalifikacji do pełnienia funkcji Lidera/Pełnomocnika ds. Systemu HACCP, pragnących zdobyć wiedzę dotyczącą prawa i kodeksu żywnościowego, wytycznych do Dobrych Praktyk GHP/GMP, opracowywania dokumentacji systemowej oraz wdrożenia, utrzymania i nadzorowania systemu.
Analiza ryzyka nie jest robiona tylko po to, aby spełniać wymagania systemu HACCP. Analiza ma pomóc organizacji łatwiej pracować
i zarządzać, a co za tym idzie nie tracić pieniędzy na nieprzewidziane zagrożenia. Naucz się analizować ryzyko. W szczególności dla pracowników odpowiedzialnych za wdrożenie i utrzymanie systemu
w zgodności ze standardem HACCP.
Podczas kursu poznasz metodę do skutecznego i szybkiego rozwiązywania problemów.
Zdobędziesz wiedzę z zakresu podstawowych wymagań systemu HACCP oraz obowiązujących przepisów prawnych w tym obszarze.
Nauczysz się jak efektywnie wdrażać wymagania systemu HACCP w praktyce oraz nabędziesz umiejętność wyznaczania krytycznych punktów kontrolnych. Będziesz analizować ryzyko, co jest kluczowe w produkcji spożywczej.
Wdrożenie HACCP to dopiero początek. Większym wyzwaniem jest skuteczne utrzymanie działającego systemu, który pozwala zapewnić najwyższą jakość dostarczanych produktów. Z nami nauczysz się zarządzać i utrzymywać HACCP na wysokim poziomie.
Zgłębisz najważniejsze aspekty związane z bezpieczeństwem żywności, w tym rodzaje zanieczyszczeń fizycznych, chemicznych i biologicznych. Dowiesz się, jak zarządzać alergenami, zapobiegać zanieczyszczeniom krzyżowym oraz rozpoznawać i przeciwdziałać zafałszowaniom żywności. Ponadto poznasz system RASFF, który umożliwia wczesne ostrzeganie o zagrożeniach.
HACCP to nie jest tylko zadanie lidera ds. jakości , ale zagadnienia, o które musi zadbać cały zakład produkcyjny. W naszym szkoleniu dowiesz się jak efektywnie współpracować i angażować inne działy do zapewnienia wymagań HACCP
Otrzymasz praktyczną wiedzę, wywodzącą się z wdrażania i zarządzania systemem HACCP od naszej doświadczonej trenerki z ponad 15 letnim praktycznym doświadczeniem w zawodzie Quality Managera w branży spożywczej.
Każdy z uczestników po zdaniu testu otrzymuje certyfikat w języku polskim i angielskim, potwierdzający zdobytą wiedzę.
Po naszym szkoleniu nie wychodzisz tylko z prezentacją i notatkami. Możesz w każdej chwili wrócić do materiałów i przeglądnąć omawiany punkt szkolenia.
W szkoleniu otrzymujesz nasze 100% wsparcie nawet gdy ukończysz naukę. W trakcie trwania dostępu do szkolenia możesz zadawać pytania trenerowi na każdy temat związany z reklamacjami.
Dostajesz również dostęp do zamkniętej grupy eksperckiej, gdzie możesz zbudować siatkę kontaktów oraz dyskutować na temat kolejnych modułów kursu i zastosowania nabytej wiedzy.
W szkoleniu otrzymasz ponad 40 dokumentów do prawidłowego funkcjonowania HACCP np. Opis Produktu, Analiza Zagrożeń, Przegląd Systemu HACCP, Rejestr mycia i dezynfekcji pomieszczenia, lista alergenów, opis punktu CPP i wiele wiele więcej.
Szkolenie zawiera 5 modułów. Nauczysz się zarówno podstawowych, jak i zaawansowanych narzędzi wraz
z dobrymi praktykami popartymi długoletnim doświadczeniem.
Nie masz pewności co do kursów on-line lub zwartości tego konkretnego kursu?
Sprawdź materiały demo.
Dostęp do takich filmików dostajesz na rok.
Dostęp do szkolenia otrzymujesz natychmiast i możesz z niego korzystać przez 365 dni od otrzymania dostępów. Możesz powtarzać lekcje tak wiele razy jak potrzebujesz i uczyć się elastycznie, własnym tempem i w najlepszym momencie dnia.
Nasz cel jest prosty. Przekazywać praktyczną wiedzę, która szybko procentuje. Dlaczego? Ponieważ widząc efekty kursów, nasi studenci wracają po kolejne szkolenia.
W trakcie dostępu do szkolenia możesz zadawać pytania naszemu trenerowi w zamkniętej grupie tak wiele razy jak tylko chcesz. Możesz również prowadzić dyskusje z innymi kursantami i dzielić się swoimi pomysłami.
Pracownicy m.in tych firm szkolili się z HACCP w Szkole Jakości
Nie musisz mi wierzyć na słowo. Sprawdź co studenci Szkoły Jakości piszą o naszych szkoleniach.
Dzisiaj możesz też do nich dołączyć!
Ekspertka w zarządzaniu w obszarze jakości oraz bezpieczeństwa żywności z ponad 15-letnim doświadczeniem w branży FMCG - produkcja i rozlew napojów wysokoalkoholowych.
Karierę zaczęła będąc jeszcze studentem jako Laborant, przechodząc później przez poszczególne szczeble kariery w dziale jakości: Koordynator ds. Kontroli Jakości i Manager ds. Kontroli Jakości. Kobieta wielu talentów: Jakościowiec z doświadczenia; Leanowiec, HR-owiec, chemik i „ochroniarz” środowiska z wykształcenia.
Z wieloletnim doświadczeniem w zarządzaniu jakością oraz wdrażaniu i utrzymywaniu Systemów Zarządzania Jakością i Bezpieczeństwem Żywności. W swojej karierze zawodowej rozwiązała wiele problemów jakościowych.
Przeprowadziła zespół przez zmianę z QC na QA. A także współtworzyła dedykowane oprogramowania do nadzoru nad jakością w obszarze produkcyjnym.
Certyfikaty: Auditor ISO 9001; Certified Quality System Manager ISO 9001; Certified Food Safety Leader; Root cause analysis - Problem solving methods and tools
Jeżeli szkolenie nie spełni Twoich oczekiwań, to do końca pierwszego tygodnia trwania programu możesz uzyskać pełny zwrot kosztów. Wystarczy, że napiszesz na maila: biuro@szkolajakosci.pl
Dla osób początkujących super sprawa, a ja potraktowałam to jak odświeżenie wiedzy. Ciekawe wskazówki celem wyeliminowania często popełnianych błędów.
Beata Sochacka, Automotive Quality Manager
Nasze szkolenia kończą się wystawieniem certyfikatu w dwóch językach. Jesteśmy uprawnioną instytucją szkoleniową, zarejestrowaną w Wojewódzkim Urzędzie Pracy pod numerem: 2.18/00117/2020
Nasze Certyfikaty są cenione na rynku, o czym świadczą setki współprac bezpośrednich z firmami produkcyjnymi oraz przeszkolenie tysięcy specjalistów.