Minimum Sanitarne GHP/GMP

Nauczę Cię jak efektywnie wdrażać i utrzymywać Minimum Sanitarne GHP/GMP. Z naszym szkoleniem staniesz się skutecznym specjalistą ds. jakości w produkcji żywności. Zdobądź z nami praktyczną wiedzę i zaoszczędź sobie czasu i trudności w pracy.
Z ogromną przyjemnością polecam szkolenie HACCP w Szkole Jakości. To moje kolejne spotkanie z tą tematyką, jednak jest to pierwsze, w którym tak dogłębnie przedstawiono analizę HACCP, zasady GMP i GHP. Wreszcie odnalazłam odpowiedzi na nurtujące mnie pytania, wątpliwości, z którymi musiałam się mierzyć w pracy zawodowej. Dziękuję za dogłębne omówienie tematu PPR, który nie był poruszany podczas moich wcześniejszych szkoleń.
Alicja Miśko
Pełnomocnik SZJ

O Programie - Co zdobędziesz?

Podczas kursu poznasz metodę do skutecznego i szybkiego rozwiązywania problemów.

Wiedzę na temat Minimum Sanitarne GHP/GMP

Zdobędziesz wiedzę z zakresu wymagań Minimum Sanitarnego GHP/GMP oraz obowiązujących przepisów prawnych w tym obszarze.

Umiejętności wdrażania Minimum Sanitarne GHP/GMP

Nauczysz się jak efektywnie wdrażać wymagania minimum sanitarnego w praktyce oraz nabędziesz umiejętność wyznaczania krytycznych punktów. Będziesz analizować ryzyko, co jest kluczowe w produkcji spożywczej.

Umiejętności utrzymania GHP/GMP

Wdrożenie minimum sanitarne GHP/GMP to dopiero początek. Większym wyzwaniem jest skuteczne utrzymanie dobrych praktyk higienicznych i produkcyjnych. Z nami będzie to łatwiejsze.

Poznasz rodzaje zanieczyszczeń żywności

Zgłębisz najważniejsze aspekty związane z zanieczyszczeniami żywności. Zrozumiesz różnice między zanieczyszczeniami, czym są zanieczyszczenia krzyżowe oraz co robić, gdy zostaną wykryte nieprawidłowości.

Teorię połączoną z praktyką.

Otrzymasz praktyczną wiedzę, wywodzącą się z wdrażania i zarządzania systemem HACCP oraz Minimum Sanitarne GHP/GMP od naszej doświadczonej trenerki z ponad 15 letnim praktycznym doświadczeniem w zawodzie Quality Managera w branży spożywczej.

Certyfikat potwierdzający kompetencje

Każdy z uczestników po zdaniu testu otrzymuje certyfikat w języku polskim i angielskim, potwierdzający zdobytą wiedzę.

Dostęp do 40 lekcji, prezentacji, artykułów

Po naszym szkoleniu nie wychodzisz tylko z prezentacją i notatkami. Możesz w każdej chwili wrócić do materiałów i przeglądnąć omawiany punkt szkolenia.

Możliwość zadawania pytań trenerowi przez 365 dni

W szkoleniu otrzymujesz nasze 100% wsparcie nawet gdy ukończysz naukę. W trakcie trwania dostępu do szkolenia możesz zadawać pytania trenerowi na każdy temat związany z reklamacjami.

Dostęp do prywatnej grupy ekspertów - na zawsze

Dostajesz również dostęp do zamkniętej grupy eksperckiej, gdzie możesz zbudować siatkę kontaktów oraz dyskutować na temat kolejnych modułów kursu i zastosowania nabytej wiedzy.

Agenda

Co znajdziesz w programie
Minimum Sanitarne GHP/GMP

Szkolenie zawiera 5 modułów. Nauczysz się zarówno podstawowych, jak i zaawansowanych narzędzi wraz
z dobrymi praktykami popartymi długoletnim doświadczeniem.

filter_1

Moduł 1 - BEZPIECZEŃSTWO ŻYWNOŚCI

1. Co to jest minimum sanitarne?
2. Czym jest bezpieczeństwo żywności
3. Dlaczego bezpieczeństwo żywności jest istotne
4. Prawodawstwo związane z bezpieczeństwem żywności
5. Podstawowe zasady znakowania żywności
6. Świadomość konsumentów
7. Trendy i oczekiwania konsumentów
8. Odpowiedzialność społeczna branży spożywczej
9. Normy i przepisy dotyczące bezpieczeństwa żywności
10. Rola i znaczenie przestrzegania norm w branży spożywczej
filter_2

Moduł 2 – Dobra Praktyka Higieniczna (GHP)

1. Dobra Praktyka Higieniczna (GHP)
2. GHP. Budynki i układ funkcjonalny
3. GHP. Lokalizacja i otoczenie zakładu
4. GHP. Maszyny i Urządzenia
5. GHP. Procesy Mycia i Dezynfekcji
6. GHP. Kontrola Jakości wody
7. GHP. Nadzór nad odpadami
8. GHP. Ochrona przed szkodnikami
9. GHP. Szkolenie personelu
10. GHP. Higiena i stan zdrowia personelu
11. GHP. Dokumentacja i zapisy
filter_3

Moduł 3 - Dobra Praktyka Produkcyjna

1. Dobra Praktyka Produkcyjna (GMP)
2. GMP. Przyjęcie surowców i materiałów
3. GMP. Magazynowanie surowców i materiałów
4. GMP. Proces obróbki wstępnej
5. GMP. Proces obróbki właściwej
6. GMP. Magazynowanie wyrobów gotowych
7. GMP. Transport wewnętrzny
8. GHP. Transport zewnętrzny i dystrybucja wyrobów 
filter_4

Moduł 4 - Zanieczyszczenia Żywności

1. Zanieczyszczenia żywności
2. Zanieczyszczenia fizyczne
3. Zanieczyszczenia chemiczne
4. Zanieczyszczenia biologiczne/mikrobiologiczne
5. Alergeny jako zanieczyszczenie
6. Zanieczyszczenia krzyżowe
7. Zasady postępowania w przypadku wykrycia zagrożenia dla bezpieczeństwa żywności
filter_5

Moduł 5 – Ryzyka Związane z Żywnością

1. Wymagania zdrowotne dla osób zatrudnionych w procesie produkcji
2. Ryzyko związane z niebezpieczną żywnością
3. Choroby przenoszone drogą pokarmową
4. Zapobieganie zatruciom i zakażeniom pokarmowym
5. Znaczenie higieny osobistej
6. Prawidłowe zachowanie higieniczne personelu
7. Znaczenie higieny zakładu
Jak to wygląda?

Przykładowe lekcje ze szkolenia

Nie masz pewności co do kursów on-line lub zwartości tego konkretnego kursu?
Sprawdź materiały demo.
Dostęp do takich filmików dostajesz na rok.

Co nas wyróżnia?

Dostępność i elastyczność

Dostęp do szkolenia otrzymujesz natychmiast i możesz z niego korzystać przez 365 dni od otrzymania dostępów. Możesz powtarzać lekcje tak wiele razy jak potrzebujesz i uczyć się elastycznie, własnym tempem i w najlepszym momencie dnia.

Praktyczne szkolenie

Nasz cel jest prosty. Przekazywać praktyczną wiedzę, która szybko procentuje. Dlaczego? Ponieważ widząc efekty kursów, nasi studenci wracają po kolejne szkolenia.

Społeczność i dostęp do trenera

W trakcie dostępu do szkolenia możesz zadawać pytania naszemu trenerowi w zamkniętej grupie tak wiele razy jak tylko chcesz. Możesz również prowadzić dyskusje z innymi kursantami i dzielić się swoimi pomysłami.

Zaufali nam

Pracownicy m.in tych firm szkolili się z zakresu szkoleń jakości z branży spożywczej w Szkole Jakości

Dołącz do szkolenia

Tylko teraz
997 PLN
  • check_circle
    Dostep do 43 lekcji wideo na 365 dni
  • check_circle
    Dostęp do Grupy Dyskusyjnej Minimum Sanitarne GHP/GMP
  • check_circle
    Praktyczna wiedza na temat wdrożenia i utrzymania Minimum Sanitarnego GHP/GMP
  • check_circle
    Wiedza podana w przystępny sposób od praktyka z +15 letnim doświadczeniem
  • check_circle
    Certyfikat ukończenia 2 językach
  • check_circle
    Wsparcie mentora przez 365 dni
Dołącz do Szkolenia
Chcesz zapłacić inną metodą?
(faktura pro-forma, na firmę, fv VAT)


Napisz do mnie biuro@szkolajakosci.pl
lub zadzwoń: +48 883 404 304

Poznaj opinie o szkoleniach dla branży spożywczej

Nie musisz mi wierzyć na słowo. Sprawdź co studenci Szkoły Jakości piszą o naszych szkoleniach.
Dzisiaj możesz też do nich dołączyć!

Kurs bardzo dobry dla osób rozpoczynających przygodę w branży żywnościowej. Jak sama nazwa mówi:,, od podstaw do eksperta" kurs zawiera wszystkie niezbędne informacje o systemie HACCP zaczynając od szczegółowego wyjaśnienia na czym polega system po analizę ryzyka, która jest w tym temacie najtrudniejszym elementem. Kurs jest idealny dla osób chcących sobie przypomnieć co to jest HACCP oraz osób zaczynających pracę w branży. Polecam gorąco!
Gabriela Łazarczyk
Quality Control Specialist
Wiadomości potrzebne do zrozumienia systemu HACCP były podane w sposób rzetelny, jasny i zrozumiały. Przykładowa dokumentacja bardzo pomagała w zrozumieniu założeń danej lekcji i wymagań systemu. Krótko, zwięźle i na temat.
Agnieszka Świderek
Zastępca kierownika laboratorium kontroli jakości
Dziękuje za stworzenie kursu z HACCP, jest dla mnie bardzo przydatne w mojej 4 miesięcznej karierze kontrolera jakości. Poziom merytoryczny na wysokim poziomie oraz gotowe pliki które będę chciał wdrożyć w swojej firmie. Z całego serca polecam.
Mateusz Klimek
Kontroler Jakości
Forma szkolenia rewelacyjna dzięki możliwości przerabiania materiału we własnym tempie i powracania do niego, kiedy tylko potrzeba. Kurs ten to ogromny zastrzyk merytorycznej wiedzy, przekazanej w prosty i zrozumiały sposób. Dodatkowym plusem jest przykładowa dokumentacja, pozwalająca poznać system od strony praktycznej, jak również może być przydatna przy wdrażaniu systemu. Gorąco polecam szkolenie HACCP zarówno dla osób początkujących, stawiających swoje pierwsze kroki w jakości, jak i dla osób pracujących z systemem na co dzień. Dziękuje!
Katarzyna Włodarczyk
Specjalistka ds. Kontroli
Świetny! Dzięki kursowi uzupełniłem swoją wiedzę na temat HACCP. Duża ilość merytorycznej wiedzy, przekazanej w prosty i zrozumiały sposób. Dodatkowym plusem jest przykładowa dokumentacja przydatna przy wdrażaniu systemu. Gorąco polecam!
Dariusz Piechaczek
FU Atem. Food Safety Auditor
Autor Szkolenia
Weronika Kochańska

Ekspertka w zarządzaniu w obszarze jakości oraz bezpieczeństwa żywności z ponad 15-letnim doświadczeniem w branży FMCG - produkcja i rozlew napojów wysokoalkoholowych.

Karierę zaczęła będąc jeszcze studentem jako Laborant, przechodząc później przez poszczególne szczeble kariery w dziale jakości: Koordynator ds. Kontroli Jakości i Manager ds. Kontroli Jakości. Kobieta wielu talentów: Jakościowiec z doświadczenia; Leanowiec, HR-owiec, chemik i „ochroniarz” środowiska z wykształcenia.

Z wieloletnim doświadczeniem w zarządzaniu jakością oraz wdrażaniu i utrzymywaniu Systemów Zarządzania Jakością i Bezpieczeństwem Żywności. W swojej karierze zawodowej rozwiązała wiele problemów jakościowych.

Przeprowadziła zespół przez zmianę z QC na QA. A także współtworzyła dedykowane oprogramowania do nadzoru nad jakością w obszarze produkcyjnym.

Certyfikaty: Auditor ISO 9001; Certified Quality System Manager ISO 9001; Certified Food Safety Leader; Root cause analysis - Problem solving methods and tools

Gwarancja satysfakcji, jakiej nigdzie nie znajdziesz!

Jeżeli szkolenie nie spełni Twoich oczekiwań, to do końca pierwszego tygodnia trwania programu możesz uzyskać pełny zwrot kosztów.  Wystarczy, że napiszesz na maila: biuro@szkolajakosci.pl

Dla osób początkujących super sprawa, a ja potraktowałam to jak odświeżenie wiedzy. Ciekawe wskazówki celem wyeliminowania często popełnianych błędów.

Beata Sochacka, Automotive Quality Manager

Chłopak z telefonu przekazuje pieniądze dziewczynie z komputerem.

Certyfikat ukończenia

Nasze szkolenia kończą się wystawieniem certyfikatu w dwóch językach. Jesteśmy uprawnioną instytucją szkoleniową, zarejestrowaną w Wojewódzkim Urzędzie Pracy pod numerem: 2.18/00117/2020

Nasze Certyfikaty są cenione na rynku, o czym świadczą setki współprac bezpośrednich z firmami produkcyjnymi oraz przeszkolenie tysięcy specjalistów.

FAQ

Pytanie o finansowanie
Pytanie o certyfikat
Czy istnieją jakieś kody zniżkowe?
Jakich narzędzi, urządzeń potrzebuję, aby odbyć kurs?
Czy mogę pracować własnym tempem z kursem?
Nigdy nie korzystałem/am z takich szkoleń wcześniej, czy sobie poradzę?
Czy uzyskam od razu dostęp do wszystkich materiałów?
Czy dostanę fakturę VAT?
Jak mogę wnioskować o zwrot?